Αλεύρι Σόγιας Γερμανίας Bio 500γρ.

3.60

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ

Οι τιμές μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

Διατίθεται για προ παραγγελία όταν υπάρξει διαθέσιμο απόθεμα.

Κατηγορία:

Περιγραφή

Το αλεύρι σόγιας  είναι το αγαπημένο αλεύρι των vegetarian. Παράγεται από το ελαφρύ ψήσιμο του φασολιών της σόγιας, και μπορεί να το βρει κανείς με πλήρη ή μειωμένα λιπαρά. Έχει ελαφρώς πικρή γεύση και περιέχει όλα τα φυσικά έλαια του σπόρου. Το αλεύρι σόγιας εκτός από πρωτεΐνες, περιέχει όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο & σίδηρο. Επίσης περιέχει σε ικανοποιητικά ποσοστά λινολεϊκό οξύ, το ακόρεστο λιπαρό οξύ που είναι απαραίτητο για τον οργανισμό.

Ψωμί με αλεύρι σόγιας καλαμπόκι και ρύζι

Υλικά:

1 1/2 φλ. αλεύρι σόγιας
1 1/2 φλ. ρυζάλευρο
1 1/2 φλ καλαμποκάλευρο
8γρ ξερή μαγιά
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1κσ ρίγανη
300ml νερό
λίγο αλάτι Μεσολλογιού
1 χούφτα σπόροι (πχ ηλιόσπορος, κολοκυθόσπορος, παπαρουνόσπορος)

Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα αλεύρια, την ρίγανη, τους σπόρους και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ βάζω την μαγιά και την ανακατεύω με το νερό (χλιαρό) και προσθέτω το ελαιόλαδο, στην συνέχεια προσθέτω σιγά σιγά ανακατεύοντας και ζυμώνοντας το μείγμα με τα αλεύρια. Όταν γίνει ένα ομοιογενές ζυμαράκι το σκεπάζω και το αφήνω να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 40 λεπτά.

Έπειτα σε λαδωμένη φόρμα ή πάνω σε λαδόκολλα βάζω το ζυμαράκι μου αφού του έχω δώσει την μορφή που θέλω (εγώ ρίχνω πάνω στο καρβελάκι μου λίγο ρυζάλευρο).Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C βαθμούς για 50 περίπου λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε γιατί βγαίνει λίγο τριφτό.

 

Κριτικές

There are no reviews yet.

Be the first to review “Αλεύρι Σόγιας Γερμανίας Bio 500γρ.”